I RETTEN: I går var Krekar i Borgarting lagmannsrett.

– Jeg kom i fred, bor i fred og vil gå i fred

I bokutkastet til «Og Gud velsignet Hagar» som Dagen har fått tilgang til, gjengir Britt Kvaran en rekke direkte sitater fra samtalen med Mulla Krekar i Oslo februar 2012.

Les også: Mullaens møte med en eks-pastor

Krekar snakker om Vestens imperialisme, den arabiske våren, islam som har «en ideologi, et politisk system og et kultursystem».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Terrorangrepet på USA 11. september 2001 forklarer Krekar som «et svar på all den urettferdigheten og dobbeltmoralen vi muslimer har hatt rettet mot oss.» Senere snakker han om at «Vesten må stoppe sin aggresjon mot muslimske land».

Han snakker om sjokket over terroren 22. juli 2011. Og sin egen status som papirløs i Norge: «Jeg har bodd her i 20 år uten å ha gjort noe ulovlig. Likevel vil nordmenn si jeg er veldig farlig. Så hvor kommer denne faren fra, når jeg ikke har gjort noe galt?»

– Analyse, ikke trussel

Han viser til at ingen har domfelt ham, til tross for over 40 rettssaker, og over 600 timer med avhør, blant annet med sikkerhetspoliti fra en rekke land. Dette i følge Krekar selv.

Krekar sier han er takknemlig for hjelpen familien har fått av samfunnssystemet i Norge. «Samtidig er det kritikkverdig at jeg som ble utsatt for alt dette fiendskapet, ikke lenger har rettigheter, ingen rett til fastlege, ikke noe personnummer, da alt dette ble tatt fra meg.»

Krekar ble sist dømt for å ha truet Erna Solberg med at dersom han ble sendt i døden, måtte hun betale prisen og bøte med sitt liv. I samtalen med Kvaran hevder Krekar at det ikke var en trussel, men en «analyse av situasjonen».

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Rykter i media

«Hvis jeg først skulle true, hadde jeg gjort det klart og direkte, som bin Laden gjorde. Det er ikke noe jeg ville gjort. Men når Carl I. Hagen har sagt flere ganger i media at jeg er terrorist, var det ingen som reagerte på det. Slike uttalelser kunne ha vært svært farlig for meg. »

At han selv skal ønske å dra til Irak avviser han som rykter i media. «Jeg ønsker at det norske samfunnet skal forstå hvem det er som snakker sant. Først da kan jeg eventuelt forlate landet. Det norske samfunnet må få vite at da jeg kom til dem, kom jeg som en ufarlig mann, en religiøs mann. Jeg kom i fred, bor i fred, og vil også gå i fred.»

Les også
Krekar-saken: Meling har godt håp om utfalletMulla Krekar
Les også
PST: Krekar skrev om likvideringer på cella
Les også
Ellingsen (Frp): Forutsetter at Krekar får føringer
Les også
Mullaens møte med en eks-pastorMulla Krekar
Les også
Krekar: – Norge har gjort meg handikappet