Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, er sjokkert over uttalelsene til programleder Shaun Henrik Matheson på NRK P13.

Israels ambassadør om NRK-innslag: – Antisemittiske ord

Israels ambassadør til Norge mener NRK-profil «hatretorikk» er en fornærmelse mot hele det jødiske folk. Nå krever han opprydning.

– Jeg var sjokkert over å se den ville hatretorikken som i går kom fra en NRK-programleder, som uttrykte sin egen personlige forvridde ideologi. Det er ikke bare uprofesjonelt, men en fryktelig fornærmelse mot et helt folk.

Det skriver Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, i en SMS til Dagen.

Han har fått med seg debatten rundt programleder Shaun Henrik Matheson sine uttalelser i programmet «Shaun» på radiokanalen NRK P13.

– Rævva

Der sa Matheson blant annet at:

«Visstnok så viser tall fra Israel, da, at av mer enn én million fullvaksinerte mennesker så ble under tusen personer smittet. Det er gode nyheter, samme hvordan du vrir og vender på det. Skulle bare nesten ønske at det kom fra et annet sted, hvis du skjønner. Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket.»

Denne siste uttalelsen avfeide han som en vits før han avsluttet det hele på denne måten:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Vi må bare aldri glemme hvor rævva Israel er. Det er sykt viktig at vi aldri glemmer det. Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er.»

Her kan du høre innslaget:

– Antisemittiske ord

Dette får ambassadøren til å rase mot statskanalen.

– Å forbanne Israel gang på gang, og ønske at en million israelere, deriblant eldre og sårbare muslimer, kristne og jøder, skal være uten vaksiner - er et språk jeg ikke trodde jeg noen gang ville høre i en seriøs, norsk nyhetskanal, forteller Roth og fortsetter:

– Det er synd at slike antisemittiske ord ble uttalt bare en uke etter Den internasjonale holocaustdagen. Jeg er trygg på at de relevante myndighetene i Norge vil sørge for, med alle sine virkemidler, at slikt ikke forekommer igjen.

Ambassadøren mener dessuten at Matheson forvrenger faktaene i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvilket faktisk er at mange samarbeider mot pandemien som foregår på bakken. Disse uttalelsene kan ha ødeleggende og farlige konsekvenser, skriver Roth.

NRK beklager

Dagen kontaktet NRKs underholdningsdirektør, Charlo Halvorsen, allerede i går kveld. Han la seg flat på vegne av mediehuset.

– Det er bare å beklage. Dette var et sleivspark i en direktesending, og han gikk over streken, sa Halvorsen til Dagen.

Innslaget ble også fjernet fra NRKs radiospiller i løpet av kort tid.

Les også
Ber NRK innrømme antisemittisme
Les også
Dehumaniserende antisemittisme fra NRK