Røyk stiger opp fra den syriske grensebyen Kobani, kalt Ayn al-Arab på arabisk. Mandag ble to IS-flagg heist øst i byen. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix

IS-flagg heist i syrisk grenseby

Opprørere i Den islamske staten (IS) har heist to flagg øst i den strategisk viktige grensebyen Kobani i Syria, ifølge et øyenvitne.

Det skal ha skjedd etter voldsomme kamper mandag, men ifølge kurdiske styrker, har opprørerne ikke nådd selve bykjernen.

De to flaggene, svarte med ekstremistgruppas navn skrevet på arabisk med hvite tegn, ble sett av en fotograf fra nyhetsbyrået AFP som befinner seg på tyrkisk side av grensen. Det ene flagget var heist over en bygning mens det andre ifølge fotografen var plantet på en åskam i utkanten av byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opplysningen om det ene flagget bekreftes av en kurdisk journalist som mandag befant seg inne i Kobani.

– ISIL har bare satt et flagg på en bygning på den østlige delen av byen. Det er ikke inne i byen, men de voldsomme kampene i området fortsetter, sier journalisten Ismail Eskin. Også flere andre lokale kilder bekrefter at flagget tilhører IS.

Byen, som på arabisk heter Ayn-al-Arab, ligger på grensen mellom Syria og Tyrkia.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights ble minst 20 IS-krigere drept i kampene i utkanten av Kobani søndag.

Les også
Terrormistenkt syrier stoppet på vei til Oslo
Les også
«Norsk islamisme har vært undervurdert»
Les også
Steinet for å tro på Jesus i NasaretWisam Ali
Les også
Islamistgruppe med ny video av britisk gissel
Les også
Tiltak mot fremmedkrigere skaper debatt