Hamas: Israels forsvarssjef ser ikke Iran som noen større trussel, og er mye mer bekymret over Hamas, Hizbollah og Den islamske staten (IS).

Hamas: Positive kontakter med Israel om våpenhvile

Eksillederen av Hamas-bevegelsen, Khaled Meshaal, sier at det har vært positive kontakter med Israel om en langsiktig våpenhvile på Gazastripen.

Meshaals uttalelse på en video som er lagt ut på en arabisk nettside, er den første bekreftelsen fra Hamas' side på at det foregår forhandlinger med Israel.

– Hittil virker kontakten positiv. Men vi har ennå ikke kommet til enighet. Vi kan ikke si at vi har noe konkret ennå. Det er foreløpig bare samtaler, sa Meshaal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trass i at det har sirkulert rykter om slike kontakter i arabiske og tyrkiske medier, har Israel avvist at det har vært noen direkte eller indirekte kontakt med Hamas.

Hamas, som har makten på Gazastripen, anerkjenner ikke Israel, mens Israel på sin side betrakter Hamas som en terrorbevegelse som de har nektet å forholde seg til.

LES: Skjøt raketter mot Israel

Meshaal sa videre på videoen at Hamas er åpen for alle forslag om løsning på Gaza-konflikten, og alle tiltak, enten de kommer fra arabisk, islamsk, regional eller internasjonal side. Men han understreker at en enighet ikke skal være på bekostning av enheten mellom Vestbredden og Gaza.

Tirsdag anklaget den palestinske selvstyremyndigheten på Vestbredden Hamas for å holde hemmelige samtaler med Israel som kunne føre til en permanent splittelse av de palestinske områdene.

Ifølge arabiske og tyrkiske medier tar samtalene mellom Hamas og Israel sikte på å få til en åtte eller ti år lang våpenhvile i bytte mot at Israel opphever blokaden av Gazastripen.

Les også
Ramallah kritiserer Hamas for Israel-samtaler
Les også
Støtter festival, men ikke boikott
Les også
Guds finger med Israel
Les også
Iran avviser at atomavtalen vil gi USA innflytelse
Les også
Vant Amanda - sier ja til israel-boikott
Les også
Fire raketter skutt inn i IsraelIsrael-korrespondenten