HOVEDKVARTER: Det nye hovedkvarteret til stiftelsen «Evangeliet for alle» ligger i Froland i Aust-Agder, og er på omkring 1.800 kvadratmeter. Her står ekteparet Pernille og Jørn Strand utenfor nybygget.

Evangelist bygger 
senter til 20 millioner

Evangelist Jørn Strand i stiftelsen «Evangeliet for alle» bygger nytt hovedkvarter i Froland i Aust-Agder. Det skal blant annet inneholde et høyteknologisk TV-studio.

– Jeg brenner for å forkynne evangeliet, og TV-produksjon er en digital utførelse av misjonsbefalingen, forteller Jørn Strand til Dagen.

Han er nok mest kjent for sine evangeliseringskampanjer rundt i landet med «Himmelekspressen». I sommer har han også blant annet arrangert teltmøter på Tromøya med omkring 1.500 tilhørere om kveldene. Nå vil han også satse på TV-produksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nytt hovedkvarter

Det nye hovedkvarteret til stiftelsen på Froland er på omkring 1.800 kvadratmeter, og målet er at det kan tas i bruk i løpet av oktober. Det er kostnadsregnet til nærmere 20 millioner kroner, og 8,5 millioner kroner er lån. En god del er kommet inn i gaver og støtte fra privatpersoner og selskaper, og flere har deltatt på dugnad.

Mye av byggets areal skal benyttes som garasje til «Himmelekspressen» og andre semitrailere. Samtidig blir det lagerplass for teltet, scenene og annet utstyr. Dessuten blir det blant annet kontorer, kafeteria og undervisningsrom.

Høyteknologisk studio

– Det nye TV-studioet er på omkring 600 kvadratmeter, og prislappen er på mellom 4 og 5 millioner kroner, forteller Jørn Strand.

Dette blir et høyteknologisk studio, som skal kunne sende i HD-kvalitet til store deler av verden. Det blir scene med innfelte LED-lys og et kraftig lydanlegg.

Stiftelsen har gått til innkjøp av en sammenleggbar tribune med sitteplasser til 160 mennesker. I alt vil TV-studioet ha en samlet publikumskapasitet på rundt 400 mennesker, skriver Agderposten.

Møteopptak

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvilke TV-produksjoner skal dere satse på?

– I første omgang vil vi lage live-opptak av evangeliske møter i studio, der vi legger forkynnelsen til rette for TV-mediet. Vårt mål er å produsere ett slikt møte i uken, og det skal sendes påVisjon Norge.

Som evangelist er jeg jo opptatt å få evangeliet ut til flest mulig mennesker, og jeg ser at gjennom TV har vi et veldig stort nedslagsfelt. De gangene vi har hatt program på Visjon Norge har vi fått veldig god respons, svarer Jørn Strand.

Undervisningsprogram

I fremtiden ser også den ivrige evangelisten for seg produksjon av programmer som gir undervisning i kristen tro og etikk. Det er også aktuelt å lage egne sang- og musikkprogram.

Jørn Strand legger til at når det gjelder utstyr til TV-produksjon, så har stiftelsen i mange år investert i både lyd- og kamerautstyr. I 2004 produserte stiftelsen et ukentlig program til Visjon Norge, men dette ble lagt på is. Men nå tas altså denne satsingen opp igjen.

Ti medarbeidere

– Hvordan får du tak i personell som kan gå inn i TV-produksjonen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi går jo litt på vannet, smiler Jørn Strand.

– Men når vi samler troppene, er vi en gjeng på omkring ti personer som skal bidra i produksjonen av TV-programmer. Disse er nå under kursing både når det gjelder kamera og lyd, forteller han.