LUKSUS: Creflo Dollar ønsker seg et privatfly av det dyreste slaget. Gulfstream G650 koster flerfoldige millioner dollar. Nå trenger den amerikanske evangelisten giverhjelp for å få flydrømmen realisert. Foto: Aero Icarus, Flickr Creative Commons

Evangelist ber om 500 millioner til privatfly

Den amerikanske evangelisten Creflo Dollar ber nå sine støttespillere om å bla opp over en halv milliard kroner.

Creflo Dollar er evangelist og leder av World Changers Church i USA.  I Creflo Dollar Ministries er Creflo selv, sammen med sin kone Taffi, pastorer.

De reiser verden rundt i fly for å evangelisere, og de har kontorer i USA, Australia, Sør-Afrika, Nigeria og Storbritannia. Flere kontorer skal åpnes de kommende årene, står det på deres hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Verden rundt i luksusfly

Nå trenger pastoren og hans kolleger et nytt fly for å komme seg rundt med godt nytt, melder Christian Today. Det gamle flyet er utslitt, og nå ber Dollar om en betydelig pengesum for å kunne realisere kjøpet.

Christian Today skriver at Dollar og staben har lagt ut en appell som de kaller Project G650, som er navnet på det flyet han ønsker å kjøpe.

På nettsiden blir det, i følge Christian Today, foreslått at 200. 000 mennesker kan forplikte seg på å gi 300 dollar eller mer for å finansiere prosjektet. Denne siden finnes imidlertid ikke lenger, og er ikke søkbar på Creflo Dollar Ministries sine hjemmesider.

Lange ventelister

Pastorens nåværende fly, som ble kjøpt i 1999, ble bygget i 1984.  Etter flerfoldige mekaniske feil under flyvninger, har flyet blitt tatt ut av drift.

Men et nytt fly vil altså koste, da pastoren har dyr smak. Flyet han nå vil kjøpe, heter Gulfstream G650, og er et fly som er populært blant verdens mest velstående mennesker.

Antagelig er flyet så populært fordi det er det raskeste flyet som noen gang er bygget til sivil flyfart. Flyet er så etterspurt at det er tre års venteliste på å få tak i et, melder Bloomberg.