SLUTT: Roy-Olav Øien forlater kirkesamfunnet sitt etter å ha lest Dagen lørdag 13. juni. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Enda en prest forlater Den nordisk-katolske kirke

Halvparten av alle prester og diakoner i Den nordisk-katolske kirke har forlatt kirkesamfunnet siden det ble etablert. Nå går også sogneprest i Sta. Sunniva menighet i Bergen, Roy-Olav Øien.

– Den Gud som kan tale gjennom et esel, kan også snakke gjennom avisa Dagen, sier Roy-Olav med et smil.

12 medlemmer igjen

Lørdag fortalte Øien at han kom til å bli i kirken så lenge Gud sa at han skulle bli. Etter oppslaget i Dagen har nå Øien bestemt seg for at tiden er inne.

Les også:

– Etter oppslaget sist lørdag har jeg og biskopen kommet til den forståelsen at vi skiller lag. Det er ikke større dramatikk i dette enn at jeg fortsatt vil hjelpe Den nordisk-katolske kirken lokalt.

Det siste året har Sta Sunniva menighet mistet 17 medlemmer, 12 er igjen. Etter at Øien meldte sin avgang denne uken er det ingen prester igjen i Den nordisk-katolske kirke i Bergen.

Menigheten i Bergen blir nå administrert via Ålesund, hvor Ottar Myrseth er prest.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ekte katolikker

Øien kommer nå til å melde seg inn i Den ortodokse kirke.

– Hvorfor går du ikke til Den romersk-katolske kirke?

– Fordi slik jeg ser det er ikke Den romersk-katolske kirke en katolsk kirke. De har brutt ut fra den udelte kirken og avviker nå i flere lærespørsmål. «Det katolske» er jo den felles trosoverleveringen man finner i Oldkirken og i Den ortodokse kirke og som er styrende for kirkens åndelige liv over alt og til alle tider, sier Øien og henviser til kirkefaren Vincent av Lérin.