ANGREP: Soldater bærer kistene med soldatene som ble drept i de blodige angrepene fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Egypt utsetter Gaza-samtaler etter Sinai-angrep

Egypt utsetter de planlagt samtalene om våpenhvilen på Gazastripen etter de dødelige angrepene på egyptiske sikkerhetsstyrker på Sinai-halvøya fredag.

Som følge av angrepet har landet stengt grenseovergangen Rafah til Gazastripen på ubestemt tid. Det ble lørdag også innført tre måneders unntakstilstand på deler av Sinai-halvøya.

Samtalene i Kairo skulle etter planen fortsette mandag med mål om å bevare våpenhvilen mellom israelerne og palestinerne etter krigen på Gazastripen i sommer. Noen ny dato for samtalene er ikke satt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Søndag ba det egyptiske utenriksdepartementet om støtte fra det internasjonale samfunnet for å bekjempe opprørere. Utenriksminister Sameh Shukri vil be utenlandske diplomater i Kairo om mer støtte både politisk og økonomisk, ifølge det statlige nyhetsbyrået Mena.

Minst 33 ble drept i fredagens to angrep nær grensa til Gazastripen – de dødeligste angrepene på landets sikkerhetsstyrker siden den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi ble avsatt i fjor.

Islamistiske opprørere har vært særlig aktive på Sinai-halvøya siden landets hær styrtet Mursi i fjor. Egypt vurderer også å tvangsflytte flere tusen personer fra Sinai som følge av angrepene.

Les også
Lærte jødehat på kristen skole i SyriaFem kampsaker
Les også
Israelvennen som forsvarer palestinerne
Les også
Okkupasjonen er en hard hverdag, ikke en myte
Les også
Hold bistand tilbake til Hamas er avvæpnet
Les også
Jubel og sang i JerusalemmarsjenJerusalemmarsj