DNB beklager at dette bankkortet slapp gjennom kontrollen og ble sendt til kunden. Foto: Den israelske ambassaden i Oslo / NTB scanpix

DNB beklager antisemittisk bankkortdesign

DNB beklager at en kunde fikk utstedt et egendesignet VISA-kort med en tegning som har støtt flere i det jødiske miljøet og fått den israelske ambassaden til å reagere.

Den israelske ambassaden har kontaktet banken om kortet etter at et bilde av det ble delt på sosiale medier. Ambassaden mener karikaturtegningen på kortet er av antisemittisk karakter.

– Vi har et system der kunder kan laste opp bilder for å få dem trykket på bankkortet. Så har vi et sett med strenge regler for hva som er tillatt og ikke. Vi sier nei til mange støtende bilder, men dette har dessverre sluppet gjennom kontrollen, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Karikaturen som ble lastet opp i systemet, viser en mann med skjegg, krøllete hår og kalott som ler foran en haug med penger.

– Vi er veldig lei oss for at bildet ble trykket, og beklager dypt. Det skulle aldri skjedd, sier Westerveld, som sier banken har vært i kontakt med det jødiske miljøet om saken.

NTB har ikke kommet i kontakt med mannen som fikk kortet tilsendt.

Les også
Abbas bygger nytt palassIsrael-korrespondenten
Les også
Et stykke kristen historie snart ferdig fortalt
Les også
22. juli-ekstremismen
Les også
– Kristne i USA fortsatt Israels beste vennerEvangelikale