Demonstranter protesterte mot atomavtalen med Iran i New York tidligere i sommer. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix

Demokratiske toppolitikere vil stemme mot Iran-avtalen

De demokratiske toppolitikerne Chuck Schumer og Eliot Engel varsler at de vil stemme mot Iran-avtalen i Kongressen i USA.

– Jeg er ikke overbevist om at denne avtalen vil hindre Iran i å få atomvåpen, sier Engel, som sitter i utenrikskomiteen i Representantenes hus.

Schumer, som er senator fra delstaten New York, vil også stemme mot avtalen om Irans atomprogram. I en uttalelse sier han at risikoen for at Iran vil bruke avtalen til å forfølge sine «forbryterske og skjendige mål», er for høy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Sju av ti israelere kritisk til atomavtale

Det var nettstedet Huffington Post som først meldte at Schumer ville gå offentlig ut med sin motstand mot avtalen. Dette er ikke veldig overraskende, ifølge nettstedet, som peker på at Schumer lenge har vært kjent for sin sterke støtte til Israel – som er sterkt imot atomavtalen med Iran.

Flere andre demokratiske kongresspolitikere har de siste dagene sagt at de vil støtte avtalen som regjeringen til president Barack Obama har vært med på å forhandle fram. Det skal derfor være lite sannsynlig at motstanderne i Kongressen vil klare å stanse avtalen.

Les også
Atomvåpnenes historie er fortsatt omstridt
Les også
Palestiner drept etter angrep på israelske soldater
Les også
Khamenei langer ut mot USA
Les også
Israelsk spion i USA løslates i november
Les også
Obama: – Israel er eneste motstander av atomavtalen