Utbygging av Danielsen: Styreleder Njål Skrunes mener denkristne skolen vil kunne få betydning for barn og unge gjennom hele livet.

Danielsen vil bygge flere skoler

Danielsen skoler ønsker å etablere flere kristne skoler, også utenfor Bergen. Styreleder Njål Skrunes har en visjon om å bringe frem en kristen skolevirksomhet med større tydelighet og geografisk bredde.

- Dette er et meget omfattende prosjekt hvis det blir realisert, men det mange ting som gjenstår, sier styreleder Njål Skrunes.
Han understreker at de vil være avhengige av lokale initiativ i tillegg til initiativ i styret på Danielsen.
- Tilstrekkelig oppslutning fra foreldre er nødvendig for å starte en kristen skole. Å komme i kontakt med slike foreldregrupperinger er viktig for oss. Samtidig er vi avhengige av egnede lokaler eller tomter, av tilstrekkelig elevgrunnlag og ikke minst av lokale og sentrale myndigheter. Vi ønsker å komme på offensiven i etablering av kristne skoler, sier han.

Størst behov utenfor Bergen

I utredningen av den nye planen kommer det fram at det er et ønske om at Danielsen skoler skal etableres andre steder enn i Bergen. Styret har fått flere hendvendelser fra foreldre i andre kommuner. Det er spesielt i nabokommunene til Bergen at interessen har vært mest tydelig.
- Skoleprosjekt som dette kan stå ovenfor mange utfordringer, ikke minst kan det være krevende å få økonomien på plass, men vi ønsker å ta nye initiativ.

Gamle og nye tradisjoner

Først og fremst vil Danielsen satse på ungdomsskole. Senere kan en utbygging ned mot barnetrinnet eller opp mot videregående skole bli mer aktuelt. Lokale forhold vil være avgjørende for hvordan utviklingen blir.
- Initativet vårt er forankret i en visjon om å bringe frem en kristen skolevirksomhet med stor tydelighet, sier styrelederen.
Videre understreker han at de vil være opptatt både av å ta vare på gamle tradisjoner og samtidig fornye disse i møte med de utfordringene vi står ovenfor i dagens samfunn.
- Den kristne skolen vil kunne få betydning for barn og unge gjennom hele livet. Dessverre lever vi i en tid hvor mye går i oppløsning. Her kan kristen tro og livsforståelse skape mening og retning for unge mennesker i en tid hvor mye ramler i grus, sier Skrunes.