REAGERER: Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er glad for at kristenledere tar sterk avstand fra påstandene i boken om 22. juli. Her er han fotografert på AUFs sommerleir på Utøya i sommer.

Ap-lederen om 22. juli-boken: «Uhørt og respektløst»

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre reagerer kraftig på påstandene om at Utøya-terroren var Guds dom over Arbeiderpartiet og AUF.

Jonas Gahr Støre har selv stått frem som kristen og det vakte stor oppmerksomhet da han besøkte Sarons Dals sommerstevne i Kvinesdal i juli for å snakke om sin tro.

Nå reagerer han kraftig på konklusjonene i boken «22. juli-profetien», skrevet av Jeremy Hoff.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvordan reagerer du på påstandene om at Utøya var Guds dom over Arbeiderpartiet og AUF for å ha sviktet Israel?

– Det synes jeg er en uhørt påstand og respektløst, ikke minst mot de som ble hardest rammet, etterlatte, overlevende og de som opplevde terroren på nært hold, skriver Støre til Dagen i en e-post mens han er på intens valgkamp.

– Hvorfor skaper påstandene så sterke reaksjoner?

– 22. juli var et angrep mot noe av det fineste vi har i landet vårt, engasjerte ungdommer, folk på jobb og det åpne demokratiet. At påstander om at dette skulle værer en straff fra Gud og ikke en villet handling fra en gjerningsmann vekker sterke reaksjoner forstår jeg godt, derfor er jeg er glad for reaksjonene og at så mange, særlig ledere innenfor det kristne miljøet, tar sterk avstand, svarer Støre.

Leder i Troens Bevis, evangelist Rune Edvardsen, kritiserte kraftig påstandene i den omtalte boken.

– Min første reaksjon var at jeg frøys på ryggen. Den satte meg helt ut, sa Edvardsen til Dagen.

Jeremy Hoff slår tilbake mot kritikken fra Edvarsen og svarer at det ikke er annet enn å forvente fra sønn til Aril Edvardsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
22. juli-ekstremismen
Les også
– Utøya-pårørende ser det som galskap
Les også
Trekker seg fra De Kristne-verv etter støtte til 22. juli-bok
Les også
Gud er ikke blodtørstig og hevngjerrig
Les også
Feilaktig fremstilling