Justisminister Anders Anundsen har bedt PST om en ny trusselvurdering. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Anundsen har bedt om ny trusselvurdering fra PST

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal komme med en ny vurdering av faren for at IS-sympatisører kommer til Norge under dekke av å være asylsøkere.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) venter nå på den nye trusselvurderingen fra PST, melder NRK.

– Med den strømmen som er nå, er det vanskelig å gjennomføre de intervjuene og registreringene det er behov for. Derfor har jeg bedt PST om å komme med en egen trusselvurdering knyttet til akkurat den problemstillingen, sier Anundsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En av terroristene i Frankrike kan ha vært en syrer som ble registrert som flyktning i Hellas og Serbia i oktober. Det er imidlertid ikke brakt på det rene om passet som ble funnet ved ham, er ekte, eller om det faktisk tilhørte terroristen.

Allerede lørdag, dagen etter terrorangrepene i Paris, fastslo PST at de ikke endrer trusselvurderingen. Sikkerhetstjenesten har imidlertid styrket bemanningen.

PST peker imidlertid på at de i trusselvurderingen fra Felles kontraterrorsenter (FKTS) i oktober vurderer det som mulig at det vil forekomme forsøk på terrorangrep i Norge.

– Trusler og oppfordringer fra blant annet IS kan påvirke enkeltpersoner eller små grupper til å gjennomføre terrorangrep. Denne vurderingen gjelder fortsatt, opplyste PST i en pressemelding.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
I møte med terrorens ondskap
Les også
Frankrike bomber IS i Syria
Les også
– Tyrkia avverget terrorangrep fredag
Les også
– Hollande vil ha unntakstilstand i tre måneder
Les også
Intens jakt på terrorsvar – en fortsatt på frifot?