Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Anbefaler å avlyse alle gudstjenester

Den norske kirke med klar anbefaling om gudstjenester etter regjeringens nye koronainnstramminger.

«Myndighetene anbefaler å ha så få nærkontakter som mulig for å begrense smittespredning. På den bakgrunn anbefaler Kirkerådet, KA, Bispemøtet og Norges Kirkevergelag at alle gudstjenester avlyses», skriver Den norske kirke i et nyhetsbrev tirsdag kveld.

Regjeringen innførte tirsdag flere koronainnstramminger, blant annet nasjonal skjenkestopp og råd om maks to gjester på besøk i hjemmet.

Kirken peker spesielt på anbefalingen om at alle arrangementer bør avlyses eller avvikles med maks 20 deltakere innendørs eller 50 deltakere utendørs.

«Det er tillatt å gjennomføre begravelser med 50 deltakere, eller færre der det er strengere lokale tiltak. Den enkelte menighet vurderer lokalt om planlagte vigsler og dåp skal gjennomføres med de deltakerbegrensninger som gjelder», skriver kirken.

Biskop: – Trist, men viktig

I en pressemelding sendt ut av Nidaros bispedømme går fungerende biskop Ragnhild Jepsen ut med støtte til beslutningen. Hun viser til at det har vært lavt smittetrykk mange steder de siste dagene, noe som «kan gjøre det vanskelig å forstå at kirkedørene må stenges».

– Det er trist at vi for andre år på rad må avlyse gudstjenestene i påsken. Det er likevel viktig at vi deltar i denne nasjonale dugnaden, uttaler Jepsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det vil arrangeres digitale tilbud som erstatning.