FOLKETALL: Det bor 8,2 millioner innbyggere i Israel ved det religiøse nyttårsskiftet. År 5775 starter onsdag kveld. Bildet er fra det jødiske kvarter i Jerusalem. FOTO: John Solsvik

8,9 millioner borgere i Israel

Israels befolkning er 8,9 millioner ved det jødiske nyttår som starter onsdag kveld. Dette er en økning på to prosent eller 173.811 sammenliknet med i fjor, melder Statistisk Sentralbyrå i Israel ved inngangen til år 5775 etter Adams skapelse.

Avisen Haaretz tar med at av disse bor 8,2 millioner i Israel, mens resten er israelske statsborgere som oppholder seg i utlandet.

Statistikken viser at tallet på immigranter til Israel de siste 12 måneder er på hele 24.801. For fjoråret var tallet på immigranter 22.988. De fleste innvandrerne kommer fra det tidligere Sovjetunionen og Frankrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nærmere 6,2 millioner er jøder eller 75 prosent av befolkningen, araberne utgjør 21 prosent eller 1,7 millioner, og de resterende fire prosentene er ikkearabiske kristne eller personer som tilhører andre religioner eller er uten religiøs tilhørighet.

LES OGSÅ: Nå vender Israels stammer hjem

Byråets statistikk over de mest populære navnene på nyfødte i 5774 tar bare med jødiske navn. Der troner Josef, Daniel og Ori på topp blant guttene, mens Tamar, Noa og Shira er de mest populære jentenavnene. Igjen gjør Haaretz oppmerksom på at hvis listen også hadde tatt med arabiske navn, ville Mohammed skåret høyest.

Les også
Jødisk bønnebok vekker oppsiktBønnebok
Les også
Derfor støtter vi Israel
Les også
Gaza-forhandlinger gjenopptas i Egypt
Les også
Israel vil omplassere 12.500 beduinerFlytting av beduiner
Les også
Israel og palestinerne enige om gjenoppbygging av Gaza