Tidstyver

Det finnes ikke noe mer tilfredsstillende enn etter en lang dag å kjenne på følelsen av effektivitet.

Tok endelig den samtalen. Fikk gjort unna de praktiske tingene på «To Do»-lista og ryddet i innboksen på mailen. #denfølelsen.

På samme måte er det frustrerende og lite tilfredsstillende å se på en dag, uke eller sesong der man ikke vet, rett og slett, hva man brukte tiden på. Tiden er noe av det viktigste vi har, og vi burde bruke den som det den er: viktig! På samme måte som penger, burde man vurdere hvor man investerer og evaluere hvor pengene gikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er mange som spør når de ringer: Forstyrrer jeg? Klart de gjør det. Alle som jeg tillater å få min oppmerksomhet, taler noe inn i livet mitt. Er det en SMS, så starter en prosess, er det en mail, vil bare subjektet trigge noe i meg og starte tankebaner.

Medier i alle former er effektive tidstyver. En artikkel setter tankeprosesser i gang. Og kommentarfeltene til de profesjonelle kommentatorene, som alltid er mot alt mellom himmel og jord og aldri kan si en eneste positiv ting, fortjener de min tid? Nei, selvfølgelig gjør de ikke det.

Jeg prøver å lage tidsregnskap, hvor jeg bruker min tid. Og ikke bare hvor, men også på hva. En leder må tenke visjon hele tiden, ellers tar detaljene over. Og når avisene prøver å sette agendaen, så blir det en prøvelse. Skal jeg la meg rive med i strømmen om alt det viktige og la det viktigste blø?

Bibelen sier at vi skal lære oss å telle våre dager så vi kan få visdom i hjertet. Bevar ditt hjerte med å sette vokter (filter) for din tidsbruk. Det er ikke alltid det viktige som skal fokuseres på. Det er ikke alltid at om en avis, en journalist setter en agenda at du skal bli med på runddansen.

Om en journalist i VG skriver en artikkel, har vedkommende en stor plattform. Men det er fortsatt bare en som skriver. Og du? Ett er nødvendig, velg den gode del. Du kan velge hva du vil. Du kan si ja og nei og hive ut noen tidstyver.

Mitt poeng er at du har mulighet til å sette en vokter om hva som skal styre livet og tanken. Styrer du tanken og dine ord, har du rimelig bra kontroll på livets seilas. Trender, uttalte viktige behov og overveldende tematikker skal ikke alltid få bestemme over deg.

De gode nyhetene er at du kan styre sinnet ditt bort fra tids tyver og enkelt personer som vi okkupere sinnet ditt. Om vi alle fokuserte på det som Paulus gjorde: Ett er nødvendig… Jeg strekker meg mot (rettferdigheten i Kristus) og glemmer alle debattene som hindrer meg til å gjøre det jeg er kalt til. Lykke til.