«Igjen talte Jesus til folket
...
«Igjen talte Jesus til folket og sa: Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» Joh 8,12. Foto: Adobe Stock
andakt
Lys!
Del
Ny dag! Ny nåde til å vandre i lyset!

Her om dagen var jeg på gymmen. Jeg kom ganske tidlig til å være en lørdag. I gymsalen var det tussmørket som rådde. Men hvor var lysbryteren? Jeg lette rundt inngangsdøren, men etter ei stund gav jeg opp. Jeg valgte å trene i tussmørket.

Etter 20 minutter med trening skjer det! Plutselig blir lyset slått på. Rommet blir lyst og fint. En hyggelig mann forteller meg hvor lysbryteren er, slik at jeg er forberedt til neste gang jeg trener. Kontrasten mellom mørket og lyst fortsatte å spinne rundt i hodet mitt mens jeg gikk på tredemøllen. Jeg var takknemlig for lyset!

«Igjen talte Jesus til folket og sa: Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» Joh 8,12

Jesus er både lyset og lysbryteren. Det var han som skapte lyset og som er selve lyset. Lyset er mest nødvendig om natten og på de mørke dagene. På disse dagene vil han lyse opp ditt mørke, trøste deg og lede deg!

Men også på de grå hverdagene vil han være der med sitt lys og gi dagene dine farge. Alle regnbuens farger i nemlig skult til stede i lyset. Og så roper Jesus til sine venner: Dere er verdens lys! Når du holder deg nær til Jesus, vil hans lys skinne gjennom deg. Rommet rundt deg blir da lysere!

Ny dag! Ny nåde til å vandre i lyset!

andakt,Ungdom i Oppdrag,jan torland,lys