Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Navnet
Del
«Hun skal føde en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus, for han skal frelse sitt folk fra deres synder.» Matt 1:21

Det var Josef som fikk disse ordene i en drøm. Barnet som Maria ventet skulle ikke hete hva som helst, men «Gud frelser». Det er hva navnet Jesus betyr.

Har du tenkt på det, at hver gang du sier navnet hans, eller tenker på ham, så sier du «Gud frelser»? Det ligger ikke bare i historien om ham, men i selve navnet.

Paulus skriver at vi ikke skal klatre opp til Himmelen for hente ham ned, eller gå ned i avgrunnen for å hente ham opp. «Ordet er deg nær, i din munn og i ditt hjerte. Dette er troens ord, det som vi forkynner. For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst.» (Rom 10)

Det var Guds vilje at Jesus skulle komme helt nær, fordi Gud Frelser, Gud gjorde det. Så nær som ordet i munnen din, så nær som navnet Jesus.

Vi kan oppleve at navnet slites ut, blir en klisjé, eller til og med bannes med. Men det er ditt, det er for deg! Han slites aldri ut, Jesus er alltid ny, han er nær. Om det ikke er noen annen pust i deg, så kan du si navnet Jesus, og huske hva det betyr.

andakt,sverre h skilbreid,sverre h. skilbreid