Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Slik
Del
«Slik dere altså har tatt imot Kristus Jesus, Herren, så lev i Ham.» Kol 2:6

Hva betyr det for deg akkurat i dag? På samme måte som, slik som du en gang tok imot Jesus. Vandre, lev slik i ham! Eller, derfor vandre i ham.

Vi har det med å skrive om vår egen historie. Vi husker tilbake til en tid da vi var ferske kristne, eller til tider av fornyelse. Så vil vi at det skal være slik igjen. Og vi spør oss selv, bevisst eller ubevisst: «Hvordan fikk jeg det til?»

Nei, du fikk det ikke til! Det var friheten og frimodigheten og gleden. Og der var kraften til å «få det til». (Ef 2:8–10) Loviskheten i oss, altså at vi gjerne vil prestere det selv, eller fordømme oss selv, prøver seg fra alle kanter.

Alle andre løsninger foreslås enn å bøye kne og gi Jesus æren for at vi kunne bli kristne. Men det er eneste veien. Så heftig var oppgjøret Jesus tok for oss i påsken.

De forlot alt og fulgte ham (Mark 1, Luk 5). Det er den andre siden av «slik dere altså har tatt imot ham». Paulus skriver «Kristus Jesus – Herren». Jesus er Herren å følge. Vi kan miste ham av syne, og mye kan binde oss igjen.

Hva skjedde egentlig da du tok imot Jesus? Det samme gjelder for livet med ham.

andakt,sverre h skilbreid,sverre h. skilbreid