Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Morgenstjerne
Del
Se på Jesus, før du ser morgenen, så kan morgenen følge etter. Og se i hans retning, det er der soloppgangen kommer.

Jeg var i førstegangstjenesten i militæret da jeg tok et tydelig valg om å bli kristen. Vi var ofte på øvelser ute i skogen, da stod vi vakt om natten ved telt-leiren. Som med Abraham ble min tro også levende under en stjernehimmel. (1 Mos 15)

Et av de sterkeste minnene er da nettene begynte å lysne. Da var en «stjerne» ofte synlig. Venus kalles morgenstjernen, selv om den er en planet. Den lyser kraftig, ikke langt fra der sola kommer til å stå opp.

Helt mot slutten av Johannes Åpenbaring sier Jesus: «Jeg er Davids rotskudd og ætt, den klare morgenstjernen.» (Åp 22:16) Jesus er morgenstjernen, rett før det lysner.

Det passet i mitt liv, jeg var i ferd med å velge livet med Gud. Det skulle gry av dag. Det kan passe i våre liv nå, hvor omstendighetene kan ha laget natt lenge.

To viktige ting om morgenstjernen: Se på Jesus, før du ser morgenen, så kan morgenen følge etter. Og se i hans retning, det er der soloppgangen kommer.

Rotskuddet Jesus snakker om, kom fra en stubbe uten mye vekst, eller fra tørr jord. Håpet og livet var ødelagt av folkets synd (Jes 11:10 og 53:2). Men akkurat derfra vokste livet opp. Gud kunne ikke glemme sin miskunnhet. (Jer 31:3)

andakt,sverre skilbreid,sverre h skilbreid