Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Edru
Del
«Vær edru og våk!» 1 Pet 5:8

I forrige andakt skrev jeg om hvordan vi kristne kan lage oss spesialavtaler med tunge byrder, som gjør at vi i praksis ikke tror på nåden som Jesus gir.

Hvorfor skjer det? Noe i oss vil selv ha æren, også når det er tyngre å løfte selv. Om vi er deprimerte eller kjenner på frykt og forkastelse, bidrar det også.

Dessuten har vi en fiende som går rundt som en brølende løve (1 Pet 5:8), og det hender ikke sjelden at han brøler teologi til tankene.

Det kan virke hardt å be den som kjemper med slike tanker om å være ydmyk, men det er ofte en del av saken. Gud er større, Jesus har gått dypere, da han gav livet sitt for oss. Våre ideer om Gud trenger et møte med Kristus.

Husk at selv når Gud kaller til omvendelse så dytter han deg ikke inn i veggen, Jesus er alltid døren. Forsvinner håpet skal du alltid være skeptisk. Troen kommer av forkynnelsen av de gode nyhetene (Rom 10), ikke av alt som skremmer og isolerer.

Jeg sier til elevene hvert år, at fienden gjør to ting, han lyver og isolerer. Akkurat i disse tider, er det så viktig at du gjør de to motsatte tingene: Oppsøk sannheten, og oppsøk kristne som kjenner deg, så du får løgnene avslørt!

Sverre H. Skilbreid

nettverkspastor i Nations Calling Family, og lærer ved Bibelskolen Impact, Bergen

sverre h skilbreid,sverre skilbreid,andakt