ANDAKT: «I dag kommer en ny be
...
ANDAKT: «I dag kommer en ny betegnelse: kongesønnen. Han skulle være den store «davididen», den som kongene i Davidsslekten pekte fram. En konge med ambisjoner om å skape et evig fredsrike.» Foto: Adobe Stock
andakt
Løftesønnen var kongesønnen
Del
Si til Jesus i dag: «Jeg lukker deg inn – i mitt hjerte og sinn – med all din nåde og gave. Amen.»

En ung jente sto på podiet og sang. Foreldrene satt i salen. De frydet seg. Men litt flaut var det å høre siste verset: «Jesus er kongen min, si er han din?» De visste ikke helt hva de skulle svare.

I seks dager har vi nå skrevet om Jesus som løftesønnen. Alle Guds løfter har sitt «ja» i ham. Gud venter bare på vårt «amen».

I dag kommer en ny betegnelse: kongesønnen . Han skulle være den store «davididen», den som kongene i Davidsslekten pekte fram. En konge med ambisjoner om å skape et evig fredsrike. Davids siste ord i 2 Sam 23,4 beskriver hans komme slik: «Fredens morgen uten skyer bryter inn!»

Under prosessen mot Jesus spurte Pilatus: «Så er du da konge?» Svaret lød: «Du sier det». Jesus var løftesønnen, og da var han også kongesønnen.

Teksten den unge jenta sang, var en invitasjon: Jesus kommer til deg . Ikke med våpen. Ikke med trusler. Ikke med manipulasjoner. Nei. «Saktmodig kommer han her ned og byder salighet og fred.» Skal han få være din konge?

Si til Jesus i dag: «Jeg lukker deg inn – i mitt hjerte og sinn – med all din nåde og gave. Amen.»

kong david,jesus,jerusalem,andakt,egil sjaastad