ANDAKT: «Han ble pint under Po
...
ANDAKT: «Han ble pint under Pontius Pilatus, korsfestet, død og begravet. Men døden kunne ikke holde på ham. 
Hvorfor?» Foto: Adobe Stock
andakt
Løfte­sønnen – i Evas slekt
Del
Å kalle Jesus løftesønnen er å si at han er den som Gud hadde lovt. Løftesønnen er en takkens tittel: Takk, Gud, at du holdt ord.

Du er å stole på. Nå vet jeg: «Løftene kan ikke svikte.»

Du er ulik oss mennesker. Du kan ikke lyve. Det første løftet Gud ga, ligger i ordene til slangen etter syndefallet: «Fiendskap setter jeg mellom deg og kvinnen, mellom din ætt og hennes ætt. Han skal knuse ditt hode, og du skal knuse hans hæl» (1 Mos 3,15).

Det dreier seg om en person i Evas slekt. En som skal handle på slektens vegne. Løftesønnen. Han skal gjenopprette den dype skaden. Slangen sto – og står – Gud imot. Han dro alle i Evas slekt med seg. Han skal nok forsøke å kvitte seg med frelseren. Skade ham. Beseire ham. Men han skal tape. Hans hode skal bli knust.

NT er beretningen om at løftesønnen kom. Han ble pint under Pontius Pilatus, korsfestet, død og begravet. Men døden kunne ikke holde på ham. Hvorfor?

Fordi han vant seier over slangen – gjennom å bli fornedret. Hans lidelseshistorie ender med en triumferende seier. Han ble opphøyet over alle onde makter. Slangens åndelige slektninger i den usynlige verden er blitt en ydmyket fotskammel for ham.

På den siste dag skal alle få se det.

God adventstid!

jesus,gud,eva,løftesønnen