ANDAKT: «Jeg slår et slag for
...
ANDAKT: «Jeg slår et slag for at vi alle heier på andre som er annerledes utrustet og kanskje også bedre enn deg istedenfor å konkurrere.» Foto: Adobe Stock
andakt
Unngå sammenligning
Del
«Jeg takker deg fordi jeg er skapt på skremmende, underfull vis.» Salme 139:14

Du er skapt på en utrolig måte, det er ingen som kan ta din plass. Jesus sammenlignet det med at vi alle hadde ulike roller å spille, som en kroppsdel spiller en unik rolle i kroppen.

Det er først når vi har slått lilletåa skikkelig vi merker hvor mye et lite lidende lem påvirker oss. Når vi alle finner vår plass fungerer kroppen som den skal, og Gud kaller oss til ulike ting nettopp på grunn av vår ulikhet og unikhet.

Men noen ganger glemmer vi det at vi hører til samme kropp og begynner å tro at det er bedre å være en fot enn å være en hånd. Jeg begynner å sammenligne meg.

Jeg sammenligner ikke styrke mot styrke (noe som gjerne er to ulike ting), men jeg sammenligner det jeg skulle ønske jeg hadde mer av eller var bedre på. Og da, da taper jeg, hver eneste gang. Dette bygger ikke Jesu kropp på jord.

Jeg slår et slag for at vi alle heier på andre som er annerledes utrustet og kanskje også bedre enn deg istedenfor å konkurrere.

Velsigne istedenfor å sammenligne. Og samtidig strekke oss etter å vokse i det Gud kaller akkurat deg til slik at vi ikke blir en gjeng med føtter istedenfor en hel kropp. For du er skapt «på skremmende underfull vis».

andakt,ann-helen sperrud,sammenligning