Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Mannen som ville kjøpe en åker
Del
«Himmelriket kan lignes med en skatt som var gjemt i en åker. En mann fant den, dekket den til igjen, og i sin glede gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte åkeren» (Matt 13:44).

Hva er det som gjør at en mann er villig til å selge alt han eier for å få råd til en åker? Jo, fordi han vet at det han får når han eier den åkeren, det er verdt så mye mer enn alt det andre han må selge.

Han kalkulerer risken, ser på prisen og vet at han tjener på det. Jeg tipper at hvis det kun var for åkeren hadde han ikke ofret alt dette. Perlen er som Himmelriket, verdt å ofre alt for sier Bibelen.

Men nå betaler ikke vi i Norge en veldig høy pris for å følge Jesus sammenlignet med mennesker i andre land. Likevel er det også her en pris å betale. Kanskje du har kjent på den noen ganger?

Å være annerledes, bli ledd av, latterliggjort av andre som mener du ikke henger med i tiden. Dette er noe som også koster, så, er det verdt det?

Det kan være som den åkeren, det ser kanskje ikke ut som at det er verdt så mye hvis du ser på den fra avstand. Men kommer du nærmere, oppdager perlen som ligger der, da vet du, det er verdt alt du eier og har. Hvorfor?

Fordi du får så uendelig mye mer igjen enn det du betaler.

andakt,ann-helen sperrud