ANDAKT: «Hvis vi ønsker å se Å
...
ANDAKT: «Hvis vi ønsker å se Åndens frukter i våre liv, da må vi også bruke tid til å lese i Bibelen og ha tid med Gud». Foto: Adobe Stock
andakt
Vakker hage
Del
Om hjertet ditt var en hage, hva hadde vokst der?

Svigermor har en slik hage som alltid er vakker, det er alltid noen blomster som blomstrer når andre er på hell, det er med andre ord en godt planlagt og vakker hage.

Til sammenligning har jeg tre potter på verandaen som er «mitt ansvar». Jeg har ikke grønne fingre og klarer å drepe de mest robuste blomster, så med andre ord, ikke like vakker hage. Men så er det til gjengjeld også ganske stor forskjell på hvor mye tid svigermor og jeg bruker på hagene våre. Kan jeg da forvente svigermors hageresultater hos meg?

Selvfølgelig ikke! Jeg vil gjerne ha en fantastisk hage, men jeg er ikke interessert i å legge ned arbeidet som ligger bak det for at det skal bli slik.

Men det forventer jeg noen ganger i livet mitt.

Jeg forventer å se Åndens frukter i livet mitt; «kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, tålsomhet og selvbeherskelse» (Gal 5:22–23), helt uten å investere tid i det.

Men hvis vi ønsker å se Åndens frukter i våre liv, da må vi også bruke tid til å lese i Bibelen og ha tid med Gud, da kommer det til å bli gode vekstvilkår i hjertene våre. Tid og oppmerksomhet er som vann for Åndens frukter i hjertene.

Så la oss investere den tiden inn i det som varer evig.

andakt,ann-helen sperrud,hage