Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
«Det går alltid et skip»
Del
Gud i sin godhet gir oss nye sjanser og det er ikke for sent å si ja og gå dit Han kaller.

Jona var kalt til å faktisk redde et helt folk! Men siden dette folket ikke akkurat hadde vært gode venner med Israelittene var han ikke så ivrig i tjenesten.

Han gikk ikke til nabolandet, han gikk stikk motsatt vei av det Gud hadde sagt til han. Og se det! Praktisk nok var det et skip klar til å ta han vekk fra det Gud kalte han til.

Har du noen gang rømt fra kallet til Gud? Jeg tror ikke Jona er alene her. Det er ikke alltid vi er så ivrige i tjenesten vi heller.

Kanskje handler det ikke om å fysisk sette seg på et skip, kanskje er det å bare slutte å høre etter hva Gud kaller til, kanskje er det å løpe i en annen retning med livet? Det går alltid et «skip» som vi kan rømme bort med.

Men jeg er lykkelig over at Gud gav Jona en ny sjanse, for det betyr at det er nye sjanser i dag også, for deg og meg. Når vi bommet på første runde så står Gud der igjen og spør oss igjen «Vil du gå nå?»

Kallet ditt er kanskje ikke å redde et folk, men det kan være at du hørte den stille stemmen som har minnet deg på å dele Jesus med kolleger eller naboer.

Det kan være både mindre og større ting, bare du vet hva Gud har lagt på hjertet ditt eller minnet deg på.

Uansett: Gud i sin godhet gir oss nye sjanser og det er ikke for sent å si ja og gå dit Han kaller.

andakt,ann-helen sperrud