Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Bygge hus på fjell
Del
«Den som hører disse mine ord og gjør etter dem, han blir lik en klok mann som bygde huset sitt på fjell. Regnet skylte ned, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det hadde sin grunnvoll på fjell.» Matt 7:24–25

Jesus snakket om de to mennene som skulle ut å bygge hus. Begge to bygde og begge to fikk seg et hus.

Det er når stormen kommer vi ser forskjellen. Mannen som bygde på fjell har hus etter stormen også. Mannen som bygde på sand er husløs.

Alle vil vel være de som bygde huset sitt på fjell. Ha det huset som står støtt og ikke faller sammen. Jeg vet at jeg vil det. Da er beskjeden til oss i Matteus 7: Hør og Gjør.

Jeg tror vi ofte «hører», men noen ganger blir det bare en fin preken som «traff oss» uten at jeg gjorde noe med det. Det er ikke med fine ord vi bygger hus som holder.

Nei, det må også en handling til. Kanskje du er som meg, jeg har litt mer jeg kan hente på «gjøre» delen. Men det er ikke for sent: La oss begynne å gjøre!

Når stormen kommer, og det gjør den i alles liv, da er det godt å vite at vi ikke bygde forgjeves, men at vi har et hus som står støtt også etter at stormen har passert.

Så hva var det siste du hørte og kanskje ikke handlet på? Vi kan starte der, da bygger vi solide hus om tåler en storm.

andakt,ann-helen sperrud