Grensefred

«For han har gjort dine portbommer sterke, og han har velsignet dine barn inne hos deg. Han er den som gir dine grenser fred. Han metter deg med den beste hvete.» Salme 147 13–14

Guds folk fikk oppleve dette. Portbommene kan tale om Jerusalem, grensene kan tale om hele landet. Det ligner også hva vi kan oppleve som enkeltmennesker og familier. Noe av det viktigste ved å være menneske, er å ha fred for grensene sine, og porter som holder.

Det betyr ikke at vi alltid skal være stengt. En port som kan lukkes skikkelig, kan også åpnes skikkelig. Og grenser som har fred kan være gjestfrie og romme mye liv. Det er nettopp grensene som gjør det mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som en by kan være en borg hvor barna er velsignet, kan en far eller en mor også være en borg. Når mors eller fars murer har fred, finner barna velsignelse hos dem. Og de kan vokse opp til å ha fred for sine egne grenser.

Gud selv er sentrum i disse to versene. Tre ganger gjentas det. Han har gjort, Han gir, Han metter. Vi kan være flinke til å sikre oss i det ytre. Men virkelig sterke porter, og grenser med virkelig fred, kommer innenfra. Det sterkeste vernet er Guds tilgivelse, i Hans nåde finnes ekte fred. (Rom 5:1)