Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Sann kjærlighet
Del
Jeg leste om en mann som vervet seg. Ingen lett avgjørelse, for han var forlovet. 

Men til tross for krigen fant brevene jevnlig sin vei mellom ham og hans framtidige kone. Så kom det en tid da det ikke kom noen brev.

Men så, endelig en dag lå det et nytt brev i postkassen. Men forloveden så med en gang at det ikke var hennes kjære soldat sin skrift som preget konvolutten.

Hun åpnet det derfor med skjelvende hender, og leste: «Vi har vært i et forferdelig slag, og jeg er blitt såret så grusomt at jeg aldri vil bli i stand til å forsørge deg. En venn skriver dette for meg. Jeg elsker deg mer inderlig enn noensinne, men jeg vil likevel løse deg fra forlovelsesløftet. Jeg klarer ikke å be deg om å leve ditt liv med en så lemlestet person som jeg er blitt.»

Dette brevet ble aldri besvart. Men da det neste toget tøffet ut fra stasjonen der forloveden bodde, var den unge damen en av passasjerene.

Da hun kom fram til hospitalet der den hardt skadede mannen var blitt lagt inn, fant hun fram til salen der hennes kjære lå. Hun leitet mellom radene av sårede menn, og til slutt fant hun sin sårede soldat.

Hun skyndte seg bort til hans side, slo armene rundt ham og sa: «Jeg vil aldri forlate deg. Jeg vil ta vare på deg!»

Slik, ja, enda sterkere, er Jesu kjærlighet til deg.

andakt,håkon c. hartvedt