Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Herrens vei
Del
«… så vis meg nå din vei, så jeg kan lære deg å kjenne og finne nåde hos deg.» 2. Mosebok 33,13.

Lina Sandell ber i sangen: «Vis meg veien, kjære Frelser, Til en tro så sterk og klar, At jeg midt i tidens mørke ser din klarhet underbar.»

Moses ba om å bli ledet i en svært vanskelig situasjon. Han trengte visshet og klarhet om hva som var Herrens vei for sitt folk. Og han fikk svar.

Da sa Herren til Moses: «Også dette som du ber om, vil jeg gjøre, for du har funnet nåde for mine øyne, og jeg kjenner deg ved navn.»

I Davids salme 103,7 står, «Han kunngjorde sine veier for Moses, sine gjerninger for Israels folk. Barmhjertig og nådig er Herren, sen til vrede og rik på miskunn». Moses fikk beskjed om hvor veien gikk.

Vi står ofte ved korsveier i livet. Hvor skal jeg gå? Det er ikke alltid enkelt for oss å velge rett vei. Det hender noen forviller seg inn på nokså kronglete og vanskelige veier, men det går an å komme seg inn på rett spor igjen!

David ba slik da han i sin nød trengte hjelp: «Gud, skap i meg et rent hjerte, gi meg en ny og stødig ånd … Gi meg igjen gleden over din frelse, hold meg oppe med en villig ånd!» Salme 51.

Guds ord må alltid være kraftkilden og lyskasteren for den som vil finne vei og retning i livet. Vi må be oppriktig i slike situasjoner. Og den som ber, erfarer at Herren gir styrke og viser vei.

ivar gjerdi,andakt