ANDAKT: «Vi gjør klokt i å lyt
...
ANDAKT: «Vi gjør klokt i å lytte når Jesus banker på hjertets dør», skriver Ivar Gjerdi. Foto: Adobe Stock
andakt
Gud er å finne
Del
«Når dere kaller på meg og kommer for å be til meg, vil jeg høre på dere. Dere skal søke meg, og dere skal finne meg. Når dere søker meg av et helt hjerte, lar jeg dere finne meg, sier Herren.» Jeremia 29,12–14.

Dette er et løfte som ikke slår feil. Herren holder sine løfter. Det er ikke hans feil dersom vi ikke finner ham. Kanskje jeg ikke søker på riktig måte eller er iherdig nok, tenker noen. Vi skal søke av et helt hjerte, leste vi. Det blir feil hvis vi søker i vårt eget hjerte eller ut fra egne tanker.

Saken er jo at Gud søker oss før vi i det hele har kommet på at vi skal søke ham. Den Hellige Ånd er alltid først ute med sitt kall. Vi kommer ikke langt om vi fortsetter å søke etter Jesus i oss selv. Vi gjør klokt i å lytte når han banker på hjertets dør.

Det skjer best i lønnkammerets stillhet. Han taler til oss gjennom sitt eget Ord. Vi må derfor søke Jesus både i Ordet og bønnen. Da vil han finne oss og vi skal finne ham. Det blir en hjertesak mellom Gud og oss. Jesus kom som lys til verden. En dag skal lyset bli tatt fra oss, men enda er Gud å finne.

«Opna hjartans død vidare enn før. Slepp den Herre Jesus inn, lat ham evig verta din! Alltid må du honom hylla. Heile hjarta kan han fylla. Kvifor har du ikkje før opna hjartans dør?»

andakt,ivar gjerdi,jesus