Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
«Der skatten din er, der er også hjertet ditt»
Del
Matt 6:20–21: «Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.» 

Jeg skulle ønske at det var omvendt «der hjertet ditt var, der var skatten din» – kanskje fordi jeg er altfor godtroende om mitt eget hjerte (som tross alt Bibelen sier er svikefullt!).

Jeg har ikke alltid syntes det har vært lett å vite hvor skatten min er? Og da altså hjertet mitt? Timothy Keller sa i en tale at skatten din; det er det du bruker tid og penger på.

Det er lettere å svare på hvordan jeg bruker tiden min, og også pengene mine, men kanskje også mer ubehagelig å da avsløre hvor hjertet mitt faktisk er. Det er sannheten som setter fri, ikke illusjonen eller en ønskedrøm.

Så når jeg ser hvor hjertet mitt er og hva det er fylt av, kan jeg gjøre, med Gud hjelp, noe med det. Vi kan heldigvis alltid komme til Gud med alt, og det er aldri for sent å komme tilbake til vår første kjærlighet.

Men noen ganger trenger vi kanskje å se sannheten i øyet – at hjertet mitt er ikke så tett på Jesus som jeg trodde. Da kan vi faktisk løpe tilbake til Gud å få nåde i rett tid. Så, hva bruker du tiden og pengene dine på?

ann-helen sperrud,andakt