Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Lever ikke av brød alene
Del
Luk 4:4: «Du lever ikke på brød alene, men hvert ord som kommer ut av Guds munn.»

Jeg tror vi blir «mette» åndelig sett, ikke bare fysisk. Det spørs bare hva vi blir mette på; hva jeg fyller livet og tiden min med er det jeg blir mett på.

Et spørsmål jeg stiller meg selv jevnlig er; «Hvis jeg sier at jeg lengter etter Jesus – synes det i livet mitt? Synes det på hvordan jeg bruker tiden min?»

Jeg tror nemlig vi påvirkes mye mer enn vi tror. Så for tre år siden logge jeg av, helt av i tre måneder. Jeg så ikke TV, serier eller film – ikke nyheter en gang! Jeg var ikke på sosiale medier eller hørte på musikk.

Det første jeg la merke til var hvor ofte jeg tok opp telefonen for å sjekke noe eller bare for at tiden skulle gå, men jeg ble mer og mer vant til å ikke fylle opp ethvert minutt ledig med skjerm.

Det var da jeg også merket hvor mye lettere det var å være rolig, lese Bibelen, bruke tid med Jesus. Jeg hadde ikke fylt opp hodet mitt med alt mulig annet. Jeg ble også mer var og oppmerksom ovenfor andre.

Den Hellige Ånd lengter etter å gi oss vårt daglige brød, men vi må selv velge å gjøre oss tilgjengelige. Kanskje det er å logge av skjermen i dag, for å logge på med Den Hellige Ånd?

andakt,ann-helen sperrud