Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Kvinnen ved brønnen
Del
Det som er så fascinerende her er ikke bare hva Jesus sier, men hennes reaksjon.

Vi møter en kvinne i Johannes 4, hun kommer til brønnen der Jesus sitter. Det er midt på dagen. Det er ikke småkalde Norge, det er i Midtøsten og stekende sol.

Ingen andre går til brønnen på det tidspunktet. Jeg tror hun kommer da fordi varmen plager henne mindre enn blikkene hun får av de andre hvis hun møter opp tidlig som alle de andre.

Men så treffer hun Jesus. Han går ikke rundt grøten, men peker rett på skammen hennes Joh. 4:18: «For du har hatt fem menn, og han du nå har, er ikke din mann.»

Det som er så fascinerende her er ikke bare hva Jesus sier, men hennes reaksjon. Hun løper inn i byen, denne gangen gjemmer hun seg ikke, men heller stikk motsatt; hun roper etter alles oppmerksomhet! Vers 29: «Kom og se en mann som har fortalt meg alt det jeg har gjort!»

Jesus avslørte livet hennes, men tenk for noen øyne fylt med aksept og kjærlighet Jesus må ha sett på henne med. Livsforvandlende kjærlighet og sannhet som setter fri.

Jeg håper vi velger å møte blikket til Han som elsker oss mer enn livet, se inn i øynene hans fylt av kjærlighet og aksept som setter oss fri!

andakt,ann-helen sperrud