Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Gode vaner
Del
Gode vaner er kanskje ikke kule alltid, men de gir resultater over tid, også når det gjelder vårt åndelige liv. 

For et år siden var familien og jeg i et land i Asia i tre måneder. Mens jeg var der mistet jeg en plombe og måtte til tannlegen. Det første spørsmål jeg fikk av tannlegen da jeg åpnet munnen var om jeg hadde ekte tenner?

Hun var tydeligvis vant til en annen fargenyanse. Jeg må innrømme at jeg lurte på om det var lurt at jeg var kommet akkurat dit, men ble likevel sittende, og det gikk bra tross innledende spørsmål.

Å pusse tennene gir resultater når vi gjør det hver dag. Pusser jeg en gang hver annen måned tviler jeg på at jeg bare hadde måttet få ny plombe da jeg kom til tannlegen.

Gode vaner er kanskje ikke kule alltid, men de gir resultater over tid, også når det gjelder vårt åndelige liv.

Som å lese i Bibelen eller lytte til den, be, er med i bønnegruppe eller bibelgruppe, ha tid med Gud om det er hjemme eller i naturen. Det bygger oss opp og er en investering inn i vårt åndelige liv, som å pusse tennene er for tannhelsen.

Og det er nettopp dette jeg vil ha; et liv med Jesus som utvikler seg. Der jeg over tid og igjennom livet kommer nærmere og nærmere og blir mer og mer lik Jesus som jeg følger etter. Det kommer av å velge tid med Jesus, et valg vi tar igjen og igjen.

Hvilke vaner er det som trekker deg nærmere Jesus i din hverdag?

andakt,ann-helen sperrud