Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Rettferdighet

Jesus måtte ta på seg alle våre byrder, og all vår skyld, og tjene oss helt til sin egen død. Den døden vi selv fortjente.

Men Johannes ville hindre ham og sa: «Jeg trenger å bli døpt av deg, og så kommer du til meg?» Jesus svarte: «La det nå skje! Dette må vi gjøre for å oppfylle all rettferdighet» (Matt 3).

Døperen Johannes var en heftig gudsmann, full av gudsfrykt og overgivelse, med klar tale til alle som ville høre. Men han visste at overfor Jesus, var han ikke en gang «verdig til å løse sandalremmen».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da Jesus ville bli døpt av ham, protesterte Johannes. Selv han forstod ikke fullt ut at Jesus var på vei til å tjene opp-ned.

Jesus måtte ta på seg alle våre byrder, og all vår skyld, og tjene oss helt til sin egen død. Den døden vi selv fortjente. Jesus kom for å bli døpt til den gjerningen.

Vi henger oss opp i vår egen rettferdighet og vår egen tjeneste. Selv vår ydmykhet blir vår stolthet.

Men virkelig rettferdighet kan bare skje fordi kongenes konge ble døpt til å gi sitt liv for oss. Det måtte skje, sa Jesus, uten ville ikke rettferdighet vært mulig.

Kjenner du deg sliten og fastkjørt? Guds fred, styrke og kjærlighet, er alltid gjemt i at Guds rettferdighet ikke er ditt strev.

Det er en gave, sier Bibelen. Hvert år spør jeg elevene, hva er virkelig en gave?