Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Styrke til å fullføre
Del
«Vår levetid er sytti år, åtti når det er styrke til det. De beste årene er fulle av strev og urett» (Salme 90,10).

Moses som uttalte disse ordene levde til han var 120. Hans livskraft var ikke svekket og øynene hans fortsatt klare inntil Herren selv hentet ham.

Denne mannen inntok forøvrig en spesiell rolle i menneskehetens historie. Ingen før eller siden har utrettet så mange og store tegn og under på jorden. Han så selv Den usynlige og bli invitert inn i hans hellige nærvær.

Så stor var refleksjonen og gjenskinnet av den guddommelige energien at han måtte dekke til ansiktet når han talte med folket.

Denne Moses var også en prøvet og utfordret personlighet. Han både opplevde urett, og grep til urett de første førti årene av sitt liv. Tre måneder gammel ble han lagt i en tjærebeket kurv av papyrusrør på elven Nilen med en usikker fremtid.

En mirakuløs redning og en kongelig oppvekst fjernet ikke hans identitet som en innvandret israelitt. Da han forsøkte å hjelpe sine egne, måtte han flykte og tilbrakte deretter de neste førti år som sauegjeter i ørkenen.

Den siste førti-års-perioden ble ikke mindre strevsom, om enn langt mer brysom for en introvert og tale-ufør mann. Gjenforenet med sin bror og søster etter mange år i eksil ga ny styrke og bekreftet at oppgaven kom fra Gud.

andakt,terje t konradsen