Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Guds signatur
Del
«Jeg minnes Herrens verk, minnes dine under fra gammel tid» (Salme 77,12).

Det finnes en rekke situasjoner både i Det nye og Det gamle testamentet hvor Gud handlet gjennom under og tegn. For eksempel da Moses konfronterte Farao: «La mitt folk dra.»

Faraos stahet provoserte Gud og han lot Moses be om spektakulære gjerninger som Gud selv hadde sagt at han ville utføre dersom Farao ikke ville høre på ham.

Mygg, mørke, byller, blod, hagl og fysisk nedslaktning burde skremme de fleste. Men Farao lot seg likevel trigge av sin egen makt og posisjon inntil han druknet i havet.

Guds under er hans signatur både til velsignelse og dom. Han griper inn til fordel for dem som søker ham og til skrekk og advarsel for dem som bryter hans bud. Selv om det virker som mennesket i dag kan utrette mye, er det bare Gud som kan gjøre under.

Programmeringen bak naturlovene i Skaperverket er det han som rår over. Når mennesker forsøker å bryte inn og «hacke» tilgangen til Guds eiendom, vil de møte hans vrede og beskyttende kraft.

Han gir hverken fra seg retten eller makten til å overstyre det han har skapt, men beskytter sitt håndverk og sitt åndsverk til det beste for alle oss som er avhengig av det.

Gleden og respekten for Guds signatur og vilje utvikler troen og beskytter både oss selv og andre.

andakt,terje t konradsen,terje tånas konradsen