Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Fyller alt i alle

Om du nå tror jeg vil skrive om en sang av Åge Samuelsen, så stemmer det.

Sangen ble til velsignelse med en gang den ble skrevet, og her kommer historien om hvordan den ble til. Høsten 1947 hadde Åge møter i Evangeliesalen i Nordregate på Grünerløkka i Oslo, og han har selv fortalt:

«Jeg var da i et hjem og spiste middag. Etter middagen skulle jeg legge meg på sofaen og hvile litt. Klokken var halv fire, og jeg hadde bare ligget i fem minutter, så hørte jeg en vidunderlig musikk og sang. Jeg reiste meg opp, grep blokk og penn og skrev teksten ned med en gang. Da jeg sang denne sangen på møtet, falt Ånden over hele salen. Kveld etter kveld sang jeg den, og mange sjeler ble frelst.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Teksten, som vi må tro at Åge Samuelsen fikk av Gud, er forankret i Bibelen.

I Efeserne 1, 22–23 står det: «Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, ga han til kirken, som er Kristi kropp, fylt av ham som fyller alt i alle.»

Her er første vers: «O, Jesus du som fyller alt i alle,/ som rik på miskunnhet og nåde er./ Jeg lik Maria for din fot vil falle./ For intet hvilested er skjønt som her./ Min Frelser kjær, ditt skjønne navn jeg nevner./ I fra mitt hjertets dyp jeg priser deg./ Og alle tvilens mørke skyer revner./ Din nådesol skal gjennomstråle meg.»