ANDAKT: «Den som sprer velsign
...
ANDAKT: «Den som sprer velsignelse, skal trives. Og den som lesker andre, han blir selv forfrisket.» Ja, det minner jo også litt om uttrykket «Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad». Foto: Adobe Stock
andakt
Velsigne – og bli velsignet
Del
«Den som sprer velsignelse, skal trives. Og den som lesker andre, han blir selv forfrisket.»

I filmen «The letter writer» møter vi en eldre mann som skriver brev. Nå er det ikke noen spesielt med at en eldre mann skriver brev; det er vel helst den eldre generasjonen som fremdeles gjør det. Men denne mannen skrev oppmuntringsbrev til ukjente personer.

I utgangspunktet høres det litt sprøtt ut, men mannen gjorde det i bønn til Gud, og han ba også om visdom til å skjønne hvem han skulle gi dem til. For han sendte ikke brevene i posten. Han overleverte dem personlig. Så viser filmen hvordan utslåtte mennesker, mennesker som slet bak en vakker fasade og folk som i utgangspunktet kunne virke sure – fikk lys over dagen sin ved å lese oppmuntringene som brevet inneholdt.

I Salomos Ordspråk 11,25 står et ord som passer inn her: «Den som sprer velsignelse, skal trives. Og den som lesker andre, han blir selv forfrisket.» Ja, det minner jo også litt om uttrykket «Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad».

Tenk om vi kunne gi hverandre gode ord/ en liten glede lyser mere enn du tror/ Is og kulde brytes ned/ varme ord kan skape fred/ tenk om vi kunne gi hverandre gode ord. Tenk om vi kunne gi hverandre mere tid/ kunne stoppe mere opp og være nær/ Til å lytte mer til det vår bror og søster strever med/ Tenk om vi kunne gi hverandre gode ord.

andakt,inspirasjon,håkon c. hartvedt,salomos ordspråk,brev,gode gjerninger