ANDAKT: «De svarte på spørsmål
...
ANDAKT: «De svarte på spørsmål. Imøtegikk motforestillinger. Forkynte at bare Kristus kan frelse oss på dommens dag.» Foto: Adobe Stock
andakt
«Fortell, Lydia!»
Del
Mistet de kristne gløden? Nei, de samles og repeterer det misjonærene lærte dem.

En tenkt situasjon: Det er samling hjemme hos forretningskvinnen Lydia i Filippi. Hun har vært et ærend i Tessalonika. Der har hun bodd hos familien Jason, som Paulus, Silas og Timoteus har bodd hos.

«Fortell, Lydia!» Lydia snakker med stor iver. «Det har det skjedd merkelige ting i Tessalonika! Misjonærene ble der i flere uker. Synagogen sa etter hvert «nei takk», men folk stimlet sammen om dem.

De svarte på spørsmål. Imøtegikk motforestillinger. Forkynte at bare Kristus kan frelse oss på dommens dag. Stilte folk på valg. Stadig vekk ble nye døpt. Men konfliktene vokste. Det ble et voldsomt oppstyr. Jason, mannen der jeg bodde, fikk gjennomgå skikkelig. En natt måtte de sende misjonærene av gårde i hui og hast.

Mistet de kristne gløden? Nei, de samles og repeterer det misjonærene lærte dem. Det gamle livets tempelbesøk er byttet med sangstunder. Festing, fyll og sex, er byttet med bønn og kjærlighetsmåltider. De som før gikk og slang, prøver nå å finne seg et ærlig arbeid. Det som før var ok, er blitt flaut. Nei, da. Ikke alt er bra. Noen har sporet av. Men likevel, kjære venner … Store ting har skjedd! …»

Lydia løfter hendene i bønn til Gud. For det er også stort: Kristne i Filippi kan be for kristne i Tessalonika. (Les nå 1Tess 1,8–10.)

andakt,egil sjaastad,lydia,paulus,tessalonika,jesus kristus