ANDAKT: «Tross moderne naturvi
...
ANDAKT: «Tross moderne naturvitenskap er dette uforståelig for tanken. Det er ikke jorda som skaper vekst, den er bare et middel til å frigjøre den hemmelighetsfulle kraften som er i frøet.» Foto: Adobe Stock
andakt
Spirer og vokser
Del
Hver vår er det naturlig å tenke på det under som skjer i naturen. Under snø og is kommer spirene fram. Denne spireevnen er et stort mysterium.

«Med Guds rike er det slik: Det er som når en mann har sådd korn i jorden. Han sover og står opp, det blir natt og det blir dag, og kornet spirer og vokser, men han vet ikke hvordan det skjer.» Mark. 4,26–27

Tross moderne naturvitenskap er dette uforståelig for tanken. Det er ikke jorda som skaper vekst, den er bare et middel til å frigjøre den hemmelighetsfulle kraften som er i frøet. En kraft som holder seg i frøet lenge. Forsøk har nemlig vist at flere tusen år gamle korn har begynt å spire.

Som såkornet har Guds ord vært sådd, det har spiret og vokst og gitt frukt i sin tid. Her er krefter i virksomhet som bare Gud rår over. Det lille såkornet blir til langt mer enn hva vi kunne våge og håpe på og tro på. Mange har gjennom tidene følt det som et problem for tanke og tro at Guds rike ikke kommer på en mer imponerende måte.

Jesus Kristus, selveste kongen i Guds rike kom heller ikke på noen storslagen måte ytre sett. Født i en stall, svøpt og lagt i en krybbe. Et liv i enkle kår. Fattig på gods og gull. Med seg fra starten hadde han 12 menn, de fleste fattige fiskere. Men i Guds kraft skjer også i dag store ting. Evangeliet såes og når stadig nye mennesker.

andakt,ivar gjerdi