ANDAKT: Jo, vi skal være ansv
...
ANDAKT: Jo, vi skal være ansvarlige og våkne. Men stirrer du på mørket, blir hele huset, legemet, mørkt. Hvor er øynene dine festet? Foto: Adobe Stock
andakt
Øye
Del
«Øyet er legemets lys. Er ditt øye friskt, da vil hele ditt legeme være opplyst. Men om ditt øye er sykt, da blir hele legemet mørkt. Er nå selve lyset i deg mørke, hvor dypt blir da mørket!» (Matteus 6:22–23)

Det finnes slumstrøk hvor husene hverken har skikkelig vinduer eller belysning. Noen fant en enkel løsning på hvordan det skulle bli lys i disse skurene. Et hull ble laget i taket. Så ble en stor plastflaske fylt med hvitfarget vann. Halvdelen av flasken ble plassert over taket, halvdelen stakk ned i huset. Solen skinte gjennom flasken som spredte lyset ut i rommet.

Jeg synes det er en god illustrasjon på hva Jesus sier om øyet som legemets lys. Jeg tror øynene våre blir friske av å se lys. Det lyser opp hele oss, sier Jesus.

En kjent sang heter: «Turn your eyes upon Jesus.» Oversatt til norsk blir det noe sånt som: «Vend blikket ditt mot Jesus. Se helt inn i hans fantastiske ansikt. Og tingene her på jorden vil på en underlig måte blekne, i lys av hans herlighet og nåde.»

I tider av frykt og usikkerhet, er ikke dette enda mer viktig? Jo, vi skal være ansvarlige og våkne. Men stirrer du på mørket, blir hele huset, legemet, mørkt. Hvor er øynene dine festet?

andakt,sverre h skillbreid,jesus