Hvor blir evangelistene av?

I dag vil jeg gå litt videre med tanken om å være på den plassen Gud har kalt oss til å være på. Jeg minnes en fantastisk evangelist.

En mann som var sterkt bevisst på at dette var hans nådegave. Så har noen sagt

– Ja, han var en flott evangelist, men noen bibellærer var han ikke! Hva for noe? Denne mannens høyeste ønske var ikke å bli en anerkjent bibellærer, men å vinne folk for Jesus med den nådegaven han hadde fått fra Gud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men i dag kan det i noen fora virke som om det er større stas å være bibellærer enn evangelist. Noen som stod i sterk vekkelse og fikk lede mange til Gud, nettopp fordi de hadde evangelistens gave, endte ofte opp med å bli utelukkende bibeltimeholdere for troende kristne.

Vel, la meg en gang si at jeg takker Gud inderlig for gode bibellærere, og jeg kjenner mange som jeg setter svært høyt. Men i mange kristne sammenhenger er det sterk manko på evangelister. Derfor takker jeg Gud for hver eneste evangelist som blir i sin tjeneste – og jeg vil også takke for hver eneste søndagsskolelærer som blir værende søndagsskolelærer i ti-år etter ti-år fordi de har en spesiell gave til å være det.

Jeg vil heller ikke glemme alle dem som har en praktisk nådegave – og som ser at deres oppgave er å tjene Gud med den.