ANDAKT: «Gi meg verken armod e
...
ANDAKT: «Gi meg verken armod eller rikdom, men la meg få den mat jeg trenger. Ellers kunne jeg bli så mett at jeg fornektet deg og spurte: Hvem er Herren?, eller bli så fattig at jeg stjal og ­forbannet min Guds navn.» Foto: Adobe Stock
andakt
Rikdom
Del
Den som er rik i Gud, vet at en blir enda rikere når en kan avse tid, krefter og økonomi på arbeid i Guds rike.

«For kjærlighet til penger er en rot til alt ondt. Drevet av ­pengebegjær er mange ført vill og er kommet bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser. Men du, Guds mann, hold deg borte fra alt dette og jag etter rettferdighet, gudsfrykt, tro, kjærlighet, utholdenhet og tålsomhet. Strid troens gode strid og grip det evige liv som du er kalt til, og som du bekjente deg til da du avla den gode bekjennelse for mange vitner.» 1. Tim. 6.

Rik er den som har tatt imot Guds gave i Jesus, da frelses vår sjel og får del i det evige liv. Og så lenge det heter i dag er det fremdeles håp. Rike ved Guds omsorg, hans nåde og kjærlighet, skal vi få samle oss skatter i Gud, gjøre troens erfaringer og oppdage himmelens rikdommer. Da skjer det noe med oss, og vi får være med å gjøre hans lader fulle for det evige liv og bidra til at Guds rike går fram.

Den som er rik i Gud, vet at en blir enda rikere når en kan avse tid, krefter og økonomi på arbeid i Guds rike.

I Ordspråkene 30 finner vi bønnen: «Gi meg verken armod eller rikdom, men la meg få den mat jeg trenger. Ellers kunne jeg bli så mett at jeg fornektet deg og spurte: Hvem er Herren?, eller bli så fattig at jeg stjal og ­forbannet min Guds navn.»

Mange husker visesangeren Cornelis Vreeswijk og hans sangstrofe, «Du kan ingen ting ta med deg dit du går.

andakt,ordspråkene,cornelis vreeswijk