Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Toppmøte
Del
Da de så opp, så de bare Jesus. Han er der alltid når vi trenger ham og påkaller ham.

Jesus har tatt tre av sine nærmeste, Peter, Jakob og Johannes med til fjells. Matt. 17,1–9. Lukas og Markus skriver også om dette. De får sterke opplevelser, og blir vitne til at Jesus blir omsluttet av en himmelsk lysglans.

En tekstkommentator kalte det som skjedde på fjellet i Galilea for et historisk toppmøte. Det var en stor begivenhet i frelseshistorien. Men også Moses og Elia var med. På den måten ble det knyttet forbindelseslinjer mellom den gamle og den nye pakt. Så bra hadde de det at Peter gjerne ville bygge og bo på fjellet!

Moses og Elia blir vanligvis oppfattet som representanter for loven og profetene. Nå blir disiplene vitne til at disse to store skikkelsene møter opp for å vise Jesus sin oppmerksomhet.

Moses og Elia hadde varslet om at Messias skulle komme, og nå står de sammen med Jesus for å vitne om at han var kommet.

Dette har et spesielt budskap også til vår samtid. Det er viktig å merke seg at Jesus ikke kan forståes rett uten at vi ser ham i sammenheng med GT. Jesus er den Messias som profetene hadde varslet om. Han er Guds Sønn, og Gud er Abraham, Isaks og Jakobs Gud. Hele frelseshistorien sikter mot Jesus.

Og evangelistene er samstemte om opplevelsen. Da de så opp, så de bare Jesus. Han er der alltid når vi trenger ham og påkaller ham.

andakt,ivar gjerdi