ANDAKT: «Men Jesus er den samm
...
ANDAKT: «Men Jesus er den samme enn. Han er og blir min beste venn. Hans nåde ei av veksling vet. Den er fra evighet!» Foto: Adobe Stock
andakt
Til å stole på
Del
«Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid.» Hebr. 13,8.

Det er evighetsdimensjoner over et slikt løfte. I en skiftende, urolig og angstfylt verden går mange mennesker etter hvert trette på tomme ord og løfter. Spørsmålene er mange. Hva er meningen med livet, og hvor finnes fasthet og trygghet? Noe vi kan feste vår lit og tro på. De fleste lengter etter en sikker grunn å stå på, noe å stole på. Noe som holder når alt annet svikter.

Jesus er svaret. Han er det faste og urokkelige hvilepunktet for en trett og rådvill sjel. Han er den faste grunnen når alt annet vakler. Jesus er derfor den eneste jeg trygt kan sette min lit til og tro på.

«Jeg er veien og sannheten og livet», sier han. Det er det eviggyldige svaret. David hadde også opplevd og erfart Guds frelse. «Bare i håp til Gud er min sjel stille, min frelse kommer fra ham. Bare han er mitt fjell og min frelse; han er min borg, jeg skal ikke rokkes.» Salme 62,2–3. Det er godt å få kjenne og oppleve denne tilhørighet til Gud. Jesus er vel svaret også for deg?

«Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.» Joh. 1,12.

«Men Jesus er den samme enn. Han er og blir min beste venn. Hans nåde ei av veksling vet. Den er fra evighet!»

andakt,david,jesus