«Og Herre, det som nå er sådd
...
«Og Herre, det som nå er sådd La du det spire frem! Ved nåden din og all din makt, Før du din avling hjem! Du som har nådens hånd utstrakt, og høster inn hvert Kristi lem.» Foto: Adobe Stock
andakt
Såmannen
Del
Lignelsen om såmannen viser noe av Guds raushet. Han lar sitt Ord bli rikelig sådd ut.

Det var såmannssøndag i går, en viktig begivenhet i kirkeåret. Dagen het opprinnelig søndag seksagesima, som betyr seksti dager før påske. Vi blir minnet om hvor viktig det er å la ordet få slå rot i oss, og la det få vokse og bære frukt. Og vi lærer å forstå bedre hvilke vekstprinsipper som gjelder i Guds rike. De er annerledes enn våre tanker og forventninger.

Profeten Jesaja gir i kapitel 55,10–11 et perspektiv og en dimensjon på hva dette dreier seg om. «Likesom regnet og snøen faller ned fra himmelen og ikke vender tilbake dit før det har vannet jorden, gjort den fruktbar og latt det spire og gro på den, gitt såkorn til den som skal så, og brød til den som skal spise, slik er det også med mitt ord, det som går ut av min munn. Det vender ikke tomt tilbake til meg, men utfører det jeg vil, og fullfører det jeg sender det til.»

Teksten i går var fra Lukas 8. Lignelsen om såmannen viser noe av Guds raushet. Han lar sitt Ord bli rikelig sådd ut. Jesus er selv såmannen som sår Guds ord og er sentrum i alt Guds ord. Han legger Guds ord inn i hjertene våre, når vi leser og hører det.

Det er derfor viktig å lytte og ta imot i tro.

«Og Herre, det som nå er sådd La du det spire frem! Ved nåden din og all din makt, Før du din avling hjem! Du som har nådens hånd utstrakt, og høster inn hvert Kristi lem.» John Newton.

såmannen,jesaja,john newton,såkorn,andakt