Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Den åndelige vegtrafikkloven
Del
«Jeg velsigner Herren, som leder meg, jeg får råd fra mitt indre også om natten» (Salme 16,7).

Langs motorveien finnes det fire kategorier av skilt. De fleste er opplysningsskilt, mens noen advarer om mulige farer langs veien. Ett og annet skilt forteller om et påbud eller et forbud. Da bør vi følge påbudet og respektere forbudet. Hvis ikke kan det få alvorlige og kostbare konsekvenser.

Slik er det også på pilegrimsveien inn i Guds rike. Vi står daglig overfor mange valg som vi selv må ta ansvar for. Noen valg er svært viktige som for eksempel hvem vi skal gifte oss med, hvor vi skal bo og hvilken utdanning vi skal velge.

Som kristne ønsker vi å finne Guds vilje, men som i trafikken har ikke Gud satt opp mange forbuds- eller påbudskilt langs pilegrimsveien. Vi kan be og søke Guds ledelse, men valget må vi selv stå for etter beste evne og overbevisning. Ingen kan gi Gud skylda fordi vi valgte feil ektefelle eller en krevende utdannelse.

Jeg tror Gud ønsker å lede oss i viktige valg i livet. Han verdsetter at vi søker ham for bekreftelser og åpne gjerne dører på pilegrimsreisen. Uansett så må vi handle i tro og stole på at Gud vil ta seg av oss. Selv om det vi velger skulle vise seg å være et dårlig valg er han i stand til å vende feilgrepet til det gode for dem som elsker ham.

andakt,terje t konradsen